Op 18 juni is onze Lauret bevallen van een Fromant stierkalf. Zoals we hier ondertussen gewend zijn, ging het weer niet vanzelf en werd het een bijzondere avond.

Deze keer zat er een slag in de baarmoeder, omdat Lauret echt gigantisch is konden de veearts (die het trouwens echt super heeft gedaan) en Menno niet bij het kalf komen om het te proberen terug te draaien.
Maar gelukkig had veearts Suzan een leuk idee; “We leggen de koe (ruim 1100 KG) even op haar zij en dan rollen we haar om. In de tussentijd ga ik op de koe zitten en hou de baarmoeder tegen”, zei ze. Die heeft het mooi voor elkaar dacht ik!?
Maar toch moest het gebeuren om het kalf op de natuurlijke manier geboren te laten worden en een keizersnede te vermijden. Zo gezegd zo gedaan, samen met vaders, Maik, Melvin, Frank en de veearts wisten we haar te draaien en draaide de baarmoeder gelukkig terug waarna het kalf snel geboren werd.
Het was weer een ervaring maar uiteindelijk zijn we enorm blij met deze levende man. We noemen hem Sidney (goed) van de Menningweer en hopen dat deze stier in de toekomst ingezet kan worden als dekstier.
Al met al een super gave avond!!??❤️