Steak Tartaar met truffelmayo

INGREDIENTEN

4 personen

400 gram diamanthaas
2 theelepels kappertjes
10 cornichons (mini-augurkjes)
1 rode rode ui
4 kwarteleieren
2 theelepel truffelolie
2 theelepel worcestershiresaus
2 eetlepels truffelmayonaise
Een flinke scheut azijn
Een scheutje goede kwaliteit olijfolie
Een handje rucola
Peper en zout
Brood of toast

Bereiding

Totale tijd: half uur

Stap 1:
Versnipper de rode ui. Snij de kappertjes en de cornichons fijn. Snij het vlees in hele fijne stukjes

Stap 2:
Doe het vlees , de rode ui, de kappertjes en de cornichons in een kom. Roer alle ingrediëten door elkaar. Roer een theelepel truffelolie, een theelepel worcestershiresaus en een beetje peper en zout door de inhoud van de kom.

Stap 3:
Leg een ronde uitsteekring op een bord. Schep 2 eetlepels tartaar in de ring en druk aan. Verwijder de uitsteekvorm voorzichtig.

Stap 4:
Breng een liter water met een flinke scheut azijn aan de kook. Roer tot er een “snelle” draaikolk ontstaat. Breek een truffeleitje open en laat hem langzaam in het midden van de draaikolk glijden. Laat het kwartelei 1 minuut koken en schep hem daarna met een schuimspaan uit de pan. Herhaal dit met het andere eieren.

Stap 5:
Leg op elke steak tartaar een kwartelei. Maak de rucola aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Druppel wat truffelmayonaise rond de steak tartaar en garneer met een handje rucola. Snijd vlak voor serveren het gepocheerde truffeleitje open.

Serveer de steak tartaar met truffel en kwartelei in combinatie met brood of toast.