Runder Pot Pie

INGREDIENTEN

4 personen

500 gram sukadelappen, in middelgrote stukken gesneden
1 stuk gele paprika, in reepjes gesneden
1 stuk rode paprika, in reepjes gesneden
2 stuk uien, in blokjes gesneden
500 gram gemengde paddestoelen
2 flesjes Murphy’s Irish Red bier
1 blik tomatenblokjes
70 gram tomatenpuree
1 stuk rode peper, fijn gesneden (voor pittig haal de zaden en zaadlijsten er niet uit)
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl zout
100 gram wortel geraspt
100 gram doperwten, gewoon uit de vriezer
1 pak hartige taartdeeg, mogen ook die kleine vierkante pakjes uit het vriesvak zijn

Bereiding

Totale tijd: 5 uur

Stap 1:
Zet een stoofpan op het vuur (of de slowcooker, wanneer je die hebt, op het aanrecht) en doe hier het vlees met de uien in. Braad het vlees kort aan op hoog vuur, terwijl de uitjes fruiten.

Stap 2:
Doe vervolgens een half flesje bier erbij en schenk de andere helft van het bier in een glas. Laat de mix van vlees en ui even kort pruttelen in het bier, tot het meeste schuim verdwenen is.

Stap 3:
Leg vervolgens de wortel en doperwtjes nog even apart en doe de rest van de ingrediënten in de pan. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur weer laag en de deksel op je pan (voor de slowcooker doe je direct de deksel erop en laat je de pan zijn mojo doen)

Stap 4:
Pak het halve glas bier en drink dit op. Laat ondertussen de mix rustig pruttelen voor een uurtje of drie. Hier wordt dat tweede flesje met Iers bier belangrijk. Drink die namelijk op, terwijl je wacht tot je stoofvulling klaar is.

Stap 5:
Ongeveer een kwartier voordat je de pie gaat afmaken, doe je de doperwten in de pan en roer je alles nog even door. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Wanneer je klaar bent om de laatste stap naar een heerlijke pie te nemen, schep de de geraspte wortel door de mix en zet je het vuur uit onder de pan.

Stap 6:
Schep de heerlijke vulling in een mooie ovenschaal en dek de vulling toe met het hartige taartdeeg. Bestrijk het deeg lichtjes met wat geklopt eigeel en zet de schaal voor ongeveer twintig minuten in de oven. Haal de pie eruit wanneer het deeg een mooie goudbruine korst heeft gekregen.

 

Serveer eventueel met een mooie, romige aardappelpuree en een goed glas bier. (Dus misschien toch maar direct een sixpack Murphy Irish kopen?)